ArxFoundation geeft gezinnen in financiële nood steuntje in de rug

Een klein gebaar met een groot effect

Het aantal hulp aanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe, net als het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank voor eten. Financiële nood bezorgt de betrokkenen stress. En juist datgene waar dan als eerste op bezuinigd wordt, geeft het leven net wat meer kleur. Helaas komen veel van deze gezinnen nog steeds niet in aanmerking voor ondersteuning vanuit de gemeente of een bijdrage van landelijke potjes. Omdat daar soms veel regels aan verbonden zijn of omdat de aanvraag moeilijk of lastig te doen is. Daar willen ArxGroep en MaandlastenManager verandering in brengen. Hun dienstverlening gaat daarom verder dan deze gezinnen te helpen weer orde op zaken te krijgen aan de hand van een snelle opvolging bij dreigende afsluiting van gas, water en licht.

ArxGroep en MaandlastenManager zorgen voor de benodigde financiële middelen en de capaciteit om de ambities van de ArxFoundation te realiseren. Martijn Hof, CEO ArxGroep: “Voor ons voelt deze manier van iets terugdoen voor de maatschappij als zeer natuurlijk en vanzelfsprekend, wij pakken simpelweg onze verantwoordelijkheid als groot bedrijf. Het is ongelooflijk triest welke verhalen je soms hoort en inspirerend te zien hoeveel iets ogenschijnlijk kleins als een bijdrage voor een dagje uit al kan betekenen. En het mooie is; elk van onze klanten draagt met haar klandizie eigenlijk indirect bij aan het mooier maken van het leven van een gezin in nood.”

Samen maken we de wereld mooier

De ArxFoundation kiest de gezinnen die geholpen worden niet zelf. Samenwerkingspartners zoals gemeenten, kredietbanken, bewindvoerders en budgetcoaches staan dagelijks mensen met financiële problemen bij. Deze hulpverleners dragen de gezinnen voor die in aanmerking komen voor een extraatje vanuit de ArxFoundation. Op die manier zorgt de stichting ervoor dat het geld op de juiste plek terecht komt, zonder dat daar vele regeltjes of invulformulieren aan vooraf gaan. Zodat het betreffende gezin snel en goed geholpen kan worden met hetgeen waar zij net even behoefte aan hebben: een dagje naar de dierentuin, een lidmaatschap van een toneelclub of een opknapbeurt van de tuin. Zonder eisen of voorwaarden, zolang het maar een glimlach oplevert. En wat Martijn Hof betreft, leent de komende Sinterklaasperiode zich perfect om bij extra veel gezinnen juist die glimlach te bewerkstelligen. Daar wordt aan de deur geklopt… (en het is geen deurwaarder).