ProPropertyPartners waarborgt data-integriteit met blockchain technologie

Fraude kost de wereldeconomie meer dan 600 miljard dollar per jaar. Complexe en omslachtige communicatie tussen organisaties en haar klanten maakt het lastig om te voorkomen dat kwaadwillende partijen met alles kunnen knoeien, van papieren contracten tot e-mails. Hierdoor is het nodig om vertrouwen, efficiëntie en transparantie te verhogen in het hedendaagse B2C-contact. 

Gegevens kunnen door middel van blockchain-technologie worden vastgelegd. Hierdoor wordt een extra laag aan de integriteit van gegevens toegevoegd. Tegelijkertijd wordt voldaan aan strikte compliance regels zoals de AVG. Met behulp van deze technologie wordt data voorzien van een tijdstempel, een soort bonnetje. Dit bonnetje dient als bewijs voor het bestaan van gegevens. Deze bewijzen kunnen onafhankelijk van de maker worden gecontroleerd. Wanneer kan worden bewezen dat bepaalde gegevens op een bepaald moment hebben bestaan, wordt het mogelijk om tegen een lage prijs en zonder tussenpersonen gegevens te verifiëren. De transparantie en integriteit nemen hierdoor toe.

De noodzaak om ervoor te zorgen dat enorme hoeveelheden gegevens verwerkt en onmiddellijk geverifieerd kunnen worden, evenals schaalvergroting om toekomstige groei op te vangen, komt voort uit B2C-activiteiten van organisaties. Om aan deze noodzaak te voldoen ontwikkelde LTO Network hun Proof-of-Existence service. Met deze service creëert LTO Network bewijs voor de integriteit van gegevens en documenten. Dit waarborgt de integriteit van gegevens terwijl er aan de geldende wettelijke voorschriften wordt voldaan. Het integreren van deze oplossing is zeer laagdrempelig en is al mogelijk door slechts een paar regels code toe te voegen aan de bestaande applicatie.

Om de integriteit van de gegenereerde data in haar applicaties te kunnen garanderen heeft ProPropertyPartners® de Proof-of-Existence service van LTO Network toegevoegd aan haar oplossing. Alle documenten die via ProPropertyPartners® worden gemaakt  zijn voorzien van een unieke code. De integriteit van deze documenten valt hiermee te garanderen, waardoor het onderlinge vertrouwen, de efficiëntie en transparantie bij B2C-activiteiten nooit meer ter discussie zal staan en er zorgeloos gedigitaliseerd kan worden. 

Meer weten over onze oplossingen en de integriteit van data? Neem contact met ons op.