Snel en eenvoudig documenten ondertekenen met ProPropertyPartners® en SignRequest

De wereld digitaliseert steeds meer. Klanten en bedrijven verwachten dat vastgoedprocessen snel en makkelijk verlopen. Maar het maken, delen en ondertekenen van vastgoeddocumenten kost altijd nog veel tijd voor alle betrokken partijen. Het ondertekenen van documenten gebeurt in de vastgoedwereld nog veel ‘fysiek’ waardoor het soms lang kan duren wanneer documenten getekend zijn. Dankzij de samenwerking tussen ProPropertyPartners en SignRequest is het lang wachten op het ondertekenen van documenten verleden tijd.

ProPropertyDocs gebruikt SignRequest om het digitaal ondertekenen van overeenkomsten en contracten mogelijk te maken. ProPropertyDocs is gebruiksvriendelijk, makkelijk te gebruiken en geeft inzicht in het ondertekenproces voor alle betrokken partijen. Het ondertekenen van huurovereenkomsten en koopcontracten is nog nooit zo makkelijk, snel én veilig geweest. 

Versturen van een huurovereenkomst of contract

Stel jouw overeenkomst of contract op met ProPropertyDocs.

  • Voeg de namen en e-mailadressen toe van de personen die het document dienen te ondertekenen.
  • Sleep en zet velden, die ondertekend dienen te worden, op de juiste plekken. Je kan zowel standaard als aanpasbare velden aanmaken.
  • Druk vervolgens op zenden. De personen waar de e-mailadressen van zijn ingevuld, ontvangen per mail een link waarmee ze toegang krijgen tot het document.

Ondertekenen met SignRequest

  • Klik op de link in de mail die je ontvangen hebt.
  • Labels en instructies leiden je door het ondertekenproces heen. Jouw digitale handtekeningen zijn veilig en rechtsgeldig.
  • Druk op verzenden als alle benodigde velden onderteken zijn.

Het managen van je getekende documenten

  • De status van jouw document kan op elk moment gecontroleerd worden. Je kan in de gaten houden hoe ver het contract is in het ondertekenproces. Stel zelf reminders en notificaties in om op de hoogte te blijven van elke stap in het proces.
  • Op het moment dat het document volledig ondertekend is door alle partijen, blijft het document op elk moment toegankelijk voor alle betrokkenen. De overeenkomst is online opgeslagen en kan altijd gedownload of geprint worden.
  • Gebruikers en lezers worden gemakkelijk toegevoegd. Ook kan het design en de branding aangepast worden. 

Rechtsgeldigheid digitale handtekening

Volgens de Nederlandse wet zijn digitaal ondertekende contracten rechtsgeldig als de betrokken partijen een overeenstemming bereiken. Het kan lastig zijn om overeenstemming of overeenkomst per mail te bewijzen. Digitale handtekeningen zijn in Nederland wél toelaatbaar bewijs om het bestaan en de authenticiteit van een overeenkomst of contract te bewijzen.

Met SignRequest ondertekende huurovereenkomsten, koop- en verkoopcontracten en andere vastgoed gerelateerde documenten zijn dus volledig rechtsgeldig in Nederland. Dit geldt voor zowel residentiele als commerciële vastgoedbedrijven en makelaars.

ProPropertyPartners en SignRequest

SignRequest is onderdeel van onze ProPropertyDocs oplossing waarmee je al jouw transactieprocessen kunt stroomlijnen. Werk efficiënter door documenten vanaf kantoor of op locatie te delen, eenvoudig derde partijen toe te voegen, notificaties te versturen aan betrokkenen en door vervaldata te plaatsen. Dubbele invoer, heen en weer mailen en scannen en gevoelige informatie op de mail zijn verleden tijd. Je bespaart tijd, werkt veilig en efficiënter. Dit doe je volledig in jouw huisstijl in een veilige omgeving.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij ProPropertyPartners? Bekijk dan al onze oplossingen of neem dan contact met ons op!