Huurders screenen met de checks van ProPropertyPartners en Validata

Dankzij ProPropertyPartners® en Validata kunt u potentiële bewoners checken om te kijken of deze geschikt zijn als huurder van jouw woning. Screening van huurders vooraf kan immers een hoop leed achteraf voorkomen. 

Zeker zijn van de betrouwbaarheid van huurders

Als verhuurmakelaar of bemiddelaar is de verhuur van een woning door de verhuurder aan jou uitbesteed. Een goede screening van de huurder is essentieel om als professional je klant te kunnen helpen. Een verhuurder wil geen hennepteler in zijn woning die zijn woning beschadigd of een huurder die de maandelijkse huur niet blijkt te voldoen. Risico’s zijn niet uit altijd uit te sluiten, maar een zorgvuldige screening voor het sluiten van de huurovereenkomst kan een hoop ellende voorkomen. 

Screenen is voldoen aan de zorgplicht

In de woningwet staat dat zowel de huurder als verhuurder een zorgplicht hebben om te voorkomen dat er gevaar ontstaat voor de gezondheid of veiligheid. Voor de verhuurder betekent dit dat hij op de hoogte dient te zijn van het werkelijke gebruik van de woning. De bewijslast ligt bij de verhuurder. Met andere woorden, de verhuurder moet kunnen aantonen dat hij niet wist of kon weten dat zijn woning als wietplantage werd gebruikt. De verhuurder is aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat aan de zorgplicht is voldaan. 

Indien een verhuurder een makelaar inschakelt om een huurder te vinden, dan rust er op de makelaar een zorgplicht. Het belangrijkste onderdeel van de zorgplicht is de screening van de huurder. Het opvragen en bekijken van bepaalde documenten is helaas in de huidige tijd niet meer genoeg om schade te vermijden. Vervalste ID bewijzen zijn allang geen uitzondering meer. Met onze bewonerschecks kun je op een eenvoudige manier toch aan je zorgplicht voldoen.  

Validata: specialist in validaties van persoonsgegevens

Validata is wereldwijd specialist in het verifiëren van data en het screenen van personen. Hun innovatieve software verbetert het screeningsproces, met de zekerheid van een optimale beveiliging en borging van privacy-eisen. Deze werkwijze sluit naadloos aan op onze eigen visie: gebruiksvriendelijke, solide oplossingen bieden die voldoen aan alle wet- en regelgeving. 

Samen met Validata ontwikkelde wij vier op maat gemaakte checks die voldoen aan de behoefte van vastgoedprofessionals. Je kunt de check op elk gewenst moment online starten. Wij raadplegen ook internationale bronnen, waardoor onze checks bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor je internationale klant. 

Begin vandaag nog met huurderscreening

Wil jij ook voldoen aan je zorgplicht en vandaag nog starten met de screening van huurders? Klanten van ProPropertyPartners kunnen eenvoudig een aanvraag opstarten via de portal

Nog geen klant? Bekijk de mogelijkheden van ProPropertyChecks, bel ons op 085 – 0477929 of neem contact met ons op.