Vragen over de energiemarkt

Wat betekent de huidige energiesituatie voor jouw klanten?

Wij krijgen veel vragen van zowel onze vastgoedpartners als consumenten over de huidige energiemarkt. 

Onze partners vragen: Welke leveranciers hebben jullie? Welke tarieven gelden er op dit moment en wat gaat mijn klant betalen in zijn nieuwe woning?  

Van de consument krijgen we vragen als, worden mijn tarieven in januari ook verhoogd? Wanneer ontvang ik de €190 van de overheid en wat betekent het prijsplafond voor mij?  

Onderstaand zullen wij deze vragen beantwoorden.  

Leveranciers staan op dit moment niet te springen om nieuwe klanten. Dit komt vooral door volatiliteit van de gasprijs op de spotmarkt. Het is lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren met de prijs door bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne. Prijzen die in Januari worden gepresenteerd zijn een resultaat van een inkoop van gas van drie maanden geleden toen de gasprijs om zijn hoogst was.  

Wij hebben met Vattenfall een gedegen partij die stabiel is en onze klanten leveringszekerheid gegarandeerd. We verwachten dat begin 2023 andere partijen weer zullen aansluiten en dat de markt weer normaliseert.  

De energiesector is op dit moment druk bezig om het prijsplafond te implementeren en de verwachting is nog steeds dat dit per januari zijn intrede zal maken. Voor hoe lang is nog niet bekend. Er zijn nog twee punten niet helemaal helder en dat is welke boetevergoeding er voor vaste contracten gevraagd mag worden en hoe de leveranciers zich zullen dienen te verantwoorden. Hier worden op dit moment nog gesprekken over gevoerd.  

De consument die een elektriciteitsmeter op zijn of haar adres en een actief leveringscontract heeft ontvangt de €190,- in November en December. De meeste consumenten hebben het eerste bedrag ondertussen ontvangen. Het kan zijn gestort op rekening en het kan zijn dat het verrekend is op de energierekening.  

De verwachting is dat er op enig moment stabilisatie van de energieprijzen zal gaan plaatsvinden echter is de verwachting ook dat de prijzen niet meer terug zullen komen op de tarieven van voor de energiecrisis.  

Wat kan jij en je klanten van ons verwachten;  

  • Binnen 24uur volgen wij alle leads op; 
  • Gratis en vrijblijvend advies voor jouw klanten; 
  • Optimale service voor jouw klant; 
  • Totale ontzorging en gemak met betrekking tot nutsvoorzieningen. 

Om snel inzicht te krijgen in wat een woning voor energie lasten heeft kun je onze rekentool gebruiken,

bekijk de rekentool HIER